מיקום: מלון צובה (ליד ירושלים)
הסמינר מסובסד במלואו
* הרצאות מרתקות על כלכלה וצמיחה
* דיונים מעשירים עם כלכלנים בולטים מארה״ב וישראל, מובילי דעה וקובעי מדיניות
* מפגשים בלתי פורמליים עם הצוות
* ביקור וארוחת שף ביקב צובה
* הכנס כולל לינה וארוחות, בסבסוד מלא
* שימו לב: חלק מההרצאות יתקיימו באנגלית, ולכן נדרשת שליטה טובה בשפה.
ומה אחרי הסמינר?- אחרי הסמינר אתם חלק מרשת הבוגרים היוקרתית של מכון פרידברג לכלכלה, הכוללת בוגרים ובוגרות בכל רחבי המשק הישראלי. הבוגרים נהנים ממפגשים עם כלכלנים ומובילי דעה ונטוורקינג בתל אביב ובירושלים במשך כל השנה.
הגשת המועמדות הסתיימה. אם הגשתם מועמדות ולא קיבלתם מענה עד ה-6 באוקטובר, שלחו לנו הודעה במייל info@fei.org.il
יום ראשון, 27 באוקטובר
יום שני, 28 באוקטובר
יום שלישי, 29 באוקטובר
יום רביעי, 30 באוקטובר
יום חמישי, 31 באוקטובר
מייקל מאנגר
פרופסור מאנגר הוא ראש תכנית פכ״מ באוניברסיטת דיוק, אחת מ-10 האוניברסיטאות הטובות ביותר בארצות הברית. הוא קיבל את הדוקטורט שלו בכלכלה מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס בשנת 1984. לאחר שסיים את לימודיו, הוא שירת ככלכלן בוועדת הסחר הפדרלית. הוא החל את קריירת ההוראה שלו במחלקה לכלכלה בקולג’ דארטמות’, ובהמשך החזיק בתפקידים במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת טקסס באוסטין (1986-1990) ובאוניברסיטת צפון קרוליינה בצ’אפל היל (1990-1997). במהלך שהותו באוניברסיטת צפון קרוליינה, הוא ניהל את תוכנית ה-MPA, שמכשירה אנשי מקצוע בתחום השירות הציבורי, במיוחד בניהול ערים ומחוזות. בשנת 1997, הוא הצטרף לאוניברסיטת דיוק, שם כיהן כראש המחלקה למדעי המדינה בין השנים 2000 ל-2010. הוא זכה בשלושה פרסים אוניברסיטאיים להוראה, כולל פרס הווארד ג’ונסון, פרס ה-NAACP להוראה בנושא גזע, וחברות באגודת עמיתי הוראה של באס. כיום הוא מנהל את התוכנית הבינתחומית PPE באוניברסיטת דיוק. ספריו האחרונים של פרופסור מונגר כוללים את “בחירה בקבוצות” (שנכתב בשיתוף עם בנו, קווין מונגר) ואת “הדבר עצמו”, שניהם פורסמו בשנת 2015. המחקר שלו מתמקד במוסר של סחר ובדינמיקה של “כלכלת המתווכים” המתהווה. חלק גדול מעבודתו האחרונה בחן את מושג ההחלפה הוולונטרית המלאה, מושג שהוא טבע עבורו את המונח “euvoluntary”. ספרו האחרון, “מחר 3.0”, עוסק בכלכלה השיתופית.
לארי וויט
לורנס ה. ווייט הוא מומחה בינלאומי בתיאוריה והיסטוריה של בנקאות וכסף. בעבר הוא לימד באוניברסיטת ניו יורק, אוניברסיטת ג’ורג’יה ואוניברסיטת מיזורי – סנט לואיס. פרופסור ווייט הוא מחברם של הספרים “The Clash of Economic Ideas” (2012), “The Theory of Monetary Institutions” (1999), “Free Banking in Britain” (מהדורה שנייה, 1995) ו-“Competition and Currency” (1989). הוא גם עורך של “The History of Gold and Silver” (3 כרכים, 2000), “Free Banking” (3 כרכים, 1993) ועוד מספר כרכים נוספים. מאמריו בנושא תיאוריה מוניטרית והיסטוריה של בנקאות פורסמו ב-“American Economic Review”, ב-“Journal of Economic Literature”, ב-“Journal of Money, Credit, and Banking” ובכתבי עת מקצועיים מובילים נוספים. בשנת 2014, פרופסור ווייט קיבל את פרס אדם סמית מאגודת החינוך לעסקים פרטיים. הוא היה חוקר אורח במכון האמריקאי למחקר כלכלי, מרצה אורח בבנק המרכזי השוויצרי, וחוקר אורח בבנק הפדרלי של אטלנטה. כיום, פרופסור ווייט הוא עורך שותף של “Econ Journal Watch” ומשמש כחבר מערכת ב-“Review of Austrian Economics”. הוא עמית בכיר מצטיין בתוכנית F. A. Hayek ללימודים מתקדמים בפילוסופיה, פוליטיקה וכלכלה במרכז Mercatus באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון, וחוקר בכיר במרכז החלופות המוניטריות והפיננסיות של מכון קאטו.
יואל נווה
מיכאל שראל
עדן בר טל
עדן בר טל הוא מנהיג מנוסה עם ניסיון עשיר בתעשיות מגוונות, כולל תקשורת, אנרגיה וקנאביס רפואי. עד לאחרונה הוא שימש כיו”ר הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, גוף רגולטורי מרכזי בישראל, תפקיד שהוא ממלא מאז ינואר 2022. בעשור האחרון ניהל עדן שינויים משמעותיים במגזר הציבורי והפרטי כאחד.
הוא היה ממייסדי ומנכ”לי מספר חברות חדשניות, ביניהן MediCane Health Incorporated, שחקנית מרכזית בתחום הקנאביס הרפואי, ו-Sababa Sciences Inc. בנוסף, עדן פעל כמנכ”ל שותף בחברת Energy Storage Israel בתחום האנרגיה. בקריירה שלו, הוא כיהן גם כמנכ”ל משרד התקשורת של מדינת ישראל, שם הוביל רפורמות משמעותיות בתשתית התקשורת בארץ.
בנוסף לתפקידי ההנהלה שלו, עדן שימש כחבר דירקטוריון במספר גופים, כולל “גלובס” ועיתונות “מוניטין”, שם תרם לעיצוב התקשורת והכלכלה בישראל.
יהונתן גבעתי
פרופסור יהונתן גבעתי הוא פרופסור על שם סילבן מ. כהן בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית וחבר במרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית. מחקריו מתמקדים בניתוח הכלכלי של המשפט, ומשלבים גישות תיאורטיות ואמפיריות. הוא מיישם את כלי הניתוח של משפט וכלכלה בתחומים מרכזיים כגון דיני מיסים, אכיפת חוק, ודיני מנהל ורגולציה. בנוסף, תרם רבות לחקר המשפט הפרטי והתנהגות השופטים. פרופסור גבעתי מחזיק בדוקטורט בכלכלה (2013) ותואר דוקטור במשפטים (S.J.D., 2011) מאוניברסיטת הרווארד, שם השלים גם תואר שני בכלכלה (2011) ותואר שני במשפטים (LL.M., 2007). את תאריו השני בכלכלה (2005) ותואר ראשון במשפטים וכלכלה (2002) קיבל מהאוניברסיטה העברית. עבודותיו פורסמו במגוון כתבי עת מובילים, בהם Journal of Legal Studies, Journal of Empirical Legal Studies, Journal of Law, Finance, and Accounting, ו-Journal of Law & Economics. בין פרסומיו הבולטים ניתן למנות את “Harm Displacement and Tort Doctrine,” “How Would Judges Compose Judicial Panels? Theory and Evidence from the Supreme Court of Israel,” ו-“Theories of Tax Deductions: Income Measurement versus Efficiency”.
דנה חי
דנה חי היא בוגרת מכון פרידברג לכלכלה (FEI), בעלת ניסיון רב בניהול פיננסי, תכנון תקציבי ומיסוי בינלאומי. היא בעלת תואר מוסמך במנהל כלכלה פוליטית ומוסדות בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב.
כיום, דנה משמשת כמנהלת מחלקת התקציבים ב”תקומה”, שם היא אחראית על תכנון פיננסי אסטרטגי וביצוע תקציבים. בעבר עבדה כיועצת מס בינלאומי בחברת EY, ולפני כן שימשה בתפקידים מובילים באגף הכלכלה של צה”ל, תוך התמקדות בתכנון פיננסי, ניהול תקציבים לפרויקטים במטבעות שונים והשתתפות בתהליכי מו״מ קריטיים.
עינב ניקסון
חן דרעי
ן היא בוגרת מכון פרידברג לכלכלה (FEI), עם ניסיון נרחב בניהול סיכונים רגולטוריים ודרישות ציות גלובלית. כיום היא מכהנת כמנהלת ציות גלובלית ב-OurCrowd, שם היא מובילה אסטרטגיות ציות בינלאומיות באזורים שונים, ומוודאת התאמה רגולטורית בהשקעות פרטיות בעלות שווי גבוה. הקריירה שלה כוללת תפקידים ניהוליים ב-PwC ישראל, שם עסקה בייעוץ רגולטורי למוסדות פיננסיים, וכן ייעוץ בארגון ה-OECD. היא בעלת תואר שני במשפטים בהצטיינות ברגולציה פיננסית מאוניברסיטת תל אביב ועורכת דין מוסמכת.
גיא מור
שלי סלע
שלי סלע היא מנהלת תחום אסדרה ומשרדי ממשלה.
במסגרת תפקידה אחראית על הטמעה של תהליכי גיבוש רגולציה איכותיים וקידום של רגולציה יעילה ואפקטיבית, מול כל משרדי הממשלה.
לפני שהצטרפה לרשות האסדרה, עבדה ביחידת מדיניות הרגולציה של משרד המשפטים שם הובילה רפורמות להפחתת נטל רגולטורי עבור אזרחים ועסקים.