מיקום: מלון נווה אילן
התכנית מסובסדת במלואה
מהי חירות כלכלית?
מדוע היא חשובה וכיצד היא יוצרת צמיחה ושגשוג?
בואו ללמוד, להעמיק ולשוחח עם כמה מהכלכלנים וקובעי המדיניות המובילים בישראל ובעולם.
במהלך ארבעת ימי הסמינר הסטודנטים ילונו במלון נווה אילן, ליד ירושלים. התכנית מסובסדת במלואה.
הגשת המועמדות פתוחה לסטודנטים השואפים למצויינות ומנהיגות, מכל תחומי הלימוד, אשר השלימו לפחות שנת לימודים אחת (כולל תואר ראשון, שני ודוקטורט). הסמינר הוא אקסלוסיבי ומיועד למספר מצומצם של סטודנטים נבחרים. התכנית תכלול הרצאות, דיונים בלתי פורמליים עם הצוות, וסיור.
נדרשת אנגלית ברמה גבוהה, ההרצאות יועברו בשפה האנגלית.
תקופת הגשת המועמדות לסמינר האביב 2017 הסתיימה.
כל הגשות המועמדות ייבחנו, ולאחר תהליך מיון קצר, 30 סטודנטים ייבחרו להשתתף בסמינר.
בהצלחה!
יום ראשון, 2 באפריל
יום שני, 3 באפריל
יום שלישי, 4 באפריל
רביעי, 5 באפריל
חמישי, 6 באפריל
רוברט בארו
רוברט בארו הוא פרופסור לכלכלה באוניברסיטת הרווארד, עמית בכיר במכון הובר באוניברסיטת סטאנפורד, ועמית מחקר במכון הלאומי לחקר כלכלה בארה”ב. הוא בעל דוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד ותואר ראשון בפיזיקה מאוניברסיטת קאלטק.
בארו הוא עורך-שותף של רבעון הז’ורנל לכלכלה של אוניברסיטת הרווארד, ולאחרונה היה נשיא האגודה הכלכלית המערבית, וסגן נשיא של העמותה הכלכלית האמריקנית.
הוא היה בעל טור בעיתון ביזנסוויק בין השנים 1998 ועד 2006, ועורך-שותף בוול סטריט ז’ורנל בין השנים 1991 ועד 1998. הוא כתב בהרחבה על מקרו כלכלה וצמיחה כלכלית.
מחקריו הבולטים הם הגורמים האמפיריים לצמיחה כלכלית, ההשלכות הכלכליות של חוב ציבורי וגרעונות תקציב, ויצירתה של מדיניות מוניטרית. ספריו האחרונים הם מקרו כלכלה: גישה מודרנית, צמיחה כלכלית, דבר אינו קדוש: רעיונות כלכליים למילניום החדש, גורמי הצמיחה הכלכלית, ולעשות את זה נכון: שווקים ובחירות בחברה החופשית.
מחקריו הנוכחיים מתמקדים בשני נושאים שונים לחלוטין: הקשר בין דת וכלכלה פוליטית, וההשלכות של אסונות נדירים על שווקי האחזקות והפעילות המקרו-כלכלית.
ראס רוברטס
ראס רוברטס הוא עמית מחקר במכון הובר של אוניברסיטת סטאנפורד. הוא פועל להנגשת הכלכלה לקהל הרחב. רוברט מגיש את הפודקאסט השבועי EconTalk, שיחות בנות שעה עם כלכלנים, סופרים ואנשי עסקים מובילים. הפודקאסט נשמע על ידי עשרות אלפי אנשים מדי שבוע.
בין אורחיו ניתן למנות את מילטון פרידמן, קריסטופר היצ’נס, ג’וזף שטיגליץ ועוד. ראס כתב ספרים רבים מתוך אותה מטרה של הנגשת הכלכלה לקהל הרחב.
ראס לימד באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון, אוניברסיטת וושינגטון, אוניברסיטת רוצ’סטר, אוניברסיטת סטאנפורד, ואניברסיטת קליפורניה. הדוקטורט שלו בכלכלה הוא מאוניברסיטת שיקגו.
יהונתן גבעתי
יהונתן גבעתי הוא מרצה בכיר בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, בה הוא מלמד דיני מיסים וניתוח כלכלי של המשפט. במחקריו יהונתן משתמש בכלים כלכליים, תיאורטיים ואמפיריים, כדי לענות על שאלות משפטיות בתחומים של דיני מסים, אכיפת החוק, ומשפט מנהלי. מחקריו של יהונתן התפרסמו בכתבי עת מובילים כגון Journal of Legal Studies, Journal of Law & Economics, University of Chicago Law Review, Tax Law Review ו- American Economic Journal: Economics Policy. יהונתן שימש כמרצה אורח בביה”ס למשפטים של אוניברסיטת קולומביה ובביה”ס למשפטים של אוניברסיטת שיקגו.
יהונתן הוא בעל תואר שני ודוקטורט במשפטים מאוניברסיטת הרווארד, ותואר שני ודוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד. כמו כן, הוא בעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה, ותואר שני בכלכלה מהאוניברסיטה העברית. יהונתן התמחה בלשכתה של שופטת בית המשפט העליון אסתר חיות, ולפני שהצטרף לפקולטה שימש כעמית מחקר במשפט וככלכלה בביה”ס למשפטים של אוניברסיטת ניו יורק.
פטר קזנצ'ייב
פטר קזנצ’ייב הוא שותף מנהל בקזנאח אסטרטגיות. הוא מביא איתו למעלה מ-16 שנים של נסיון בשווקים המתפתחים, ארה”ב ואנגליה. הקריירה המקצועית שלו כוללת פיתוח עסקי במגזר נפט והגז תחת בריטיש פטרוליום, יועץ בכיר לממשלות, ומחקר כלכלי ואנליזה של שווקים מתפתחים עבור הבנק העולמי וקבוצת מדינות ה-G8.
לפני הצטרפותו לקזנאח אסטרטגיות, פטר עבד כיועץ פיתוח עסקי עבור בריטיש פטרוליום, במשרדי החברה באנגליה. במסגרת זו עסק בהזדמנויות רכישה שונות, ושותפויות אסטרטגיות עם חברות נפט לאומיות. במהלך שהותו בBP, פטר עבד על פרויקטים בהיקף כולל של 15 מליארד חביות נפט, בשווי מוערך של למעלה מ80 מליארד דולר.
בין השנים 2002 ועד 2005 פטר עבד עבור הממשלה הרוסית כיועץ בכיר לעוזר הכלכלי של הנשיא, אשר עוסק בסוגיות כלכלה, אנרגיה, וסביבה. באותה משרה, הוא גם עבד כסגן נציג לקבוצת מדינות ה-G8, והיה אחראי על תיאום ההכנה המקצועית לכנסי המדינות. לפני כן, עבד כיועץ ביטוח לסיכונים פוליטיים עבור השקעות זרות במדינות מתפתחות בבנק העולמי בוושינגטון; לפני כן – כיועץ לסגן היו”ר של הועדה לנדל”ן בפרלמנט הרוסי.
במהלך עשר השנים האחרונות, פטר הרצה באוניברסיטאות רבות, ביניהן האוניברסיטה הלאומית הרוסית לכלכלה ומנהל ציבורי, שם הוא גם יו”ר המרכז לכלכלת המשאבים הטבעיים. הוא בעל תואר שני בכלכלה בינלאומית מאוניברסיטת ג’ון הופקינס ללימודים בינלאומיים מתקדמים בוושינגטון; ותואר ראשון ודוקטורט במדעי המדינה ופילוסופיה באוניברסיטת מוסקבה. פטר דובר רוסית, אנגלית, גרמנית, וגם מעט ערבית ואיטלקית.
אבי וייס
פרופ’ וייס הוא מנכ”ל מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל. הוא בעל דוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת שיקגו. הוא מכהן כחבר סגל באוניברסיטת בר-אילן מאז שנת 1988 ושימש כראש המחלקה לכלכלה בשנים 2005-2008. תחום ההתמחות שלו הוא כלכלה יישומית, ומחקריו עוסקים בארגון תעשייתי, הגבלים עסקיים, שוק העבודה, משפט וכלכלה, וכלכלה התנהגותית וניסויית. וייס עורך את “הרבעון לכלכלה” – כתב העת של האגודה הישראלית לכלכלה – והוא עורך שותף של כתב העת Economic Inquiry.
במסגרת פעילותו הציבורית שימש פרופ’ וייס ככלכלן הראשי והמשנה לממונה על ההגבלים העסקיים בין השנים 2003-2005, היה חבר בוועדת ההיצף בשנים 1999-2003 ובוועדת המשנה ליוקר המחיה ותחרות של ועדת טרכטנברג ושימש כחבר מייעץ בוועדת בכר לרפורמה בשוק ההון. היום הוא חבר בצוות התחרות של הפורום לאסטרטגיית-על לישראל. פרופ’ וייס הוא עמית מחקר ב-IZA (מוסד לחקר שוק העבודה) בגרמניה משנת 2000.
לאורך הקריירה האקדמית שלו פרסם וייס מעל 40 מאמרים בכתבי עת וספרים מקצועיים.
חגית שינובר-כץ
חגית שינובר-כץ היא בעלים ומקימה של רשת בתי הקפה קופיקס, שבבעלותה 120 בתי קפה ברחבי הארץ, המוכרים את כל מוצריהם במחיר אחיד. שינובר-כץ היא גם הבעלים ומקימה של רשת הסופרמרקטים סופר קופיקס, שבבעלתה 30 סופרים ברחבי הארץ. היא מכהנת כסמנכ”לית סחר של שתי החברות.
בנוסף, היא בעלת חברת מא’ עד בית, חברה שעוסקת ברכישות קבוצתיות של מוצרים לבית לפרויקטים ובודדים.
בעברה, היא הייתה בעלת חנות של מוצרי קוסמטיקה ועסקה בסחר בינלאומי, במחלקת יבוא של חברה שעסקה ביבוא כלי בית.
ביני זומר
בנימין (ביני) זומר מונה למנהל פעילות נובל אנרג’י בישראל בספטמבר 2014. קודם לכן, ביני שימש כמנהל הקשרים העסקיים של נובל אנרג’י בישראל, מאז 2010. במסגרת זו, ביני היה אחראי על קשרי ממשל, תקשורת וחברה. תחומי האחריות של ביני כללו גם יוזמות מסחריות. ב-2014 ביני מונה למנהל השותפויות העסקיות של נובל בישראל.
לפני שהצטרף לנובל אנרג’י, שימש זומר כסגן מנהל לענייני מדיניות וממשל באיפא”ק (AIPAC), וושינגטון די.סי, כדירקטור לקשרי ממשל פדרליים ב-Accenture וכיועץ משפטי לדון ניקולס, סנטור אמריקאי מאוקלהומה. זומר הוא בוגר תואר ראשון באוניברסיטת טקסס במדעי המדינה ובית הספר למשפטים של אוניברסיטת וושינגטון וסנט לואיס.
ביני ואשתו, הית’ר עלו לישראל בשנת 2010 ומתגוררים במודיעין עם ארבעת בנותיהם.
שלמה בלס
שלמה בלס הוא כותב, מפיק ועורך המתמחה ביצירת תוכן אסטרטגי לרשתות החברתיות. ב-2007 בלס הקים את רוגטקה, בית הפקות ירושלמי, המתמחה ביצירת אנימציות קצרות וקמפיינים אינטרנטיים מונחי תוכן. בלס היה בעל תפקיד מרכזי בקמפיינים רחבים, ולקוחותיו כוללים את משרד ראש הממשלה, משרדי ממשלה שונים, מכוני מחקר, חברות היי-טק, ועוד.