מיקום: מלון נווה אילן
עלויות האש"ל מכוסות על ידי התכנית
The Application period for fall seminar 2015 has ended.
יום ראשון, 11 באוקטובר
יום שני, 12 באוקטובר
יום שלישי, 13 באוקטובר
יום רביעי, 14 באוקטובר
יום חמישי, 15 באוקטובר
בנימין זומר
בנימין (ביני) זומר מונה למנהל פעילות נובל אנרג’י בישראל בספטמבר 2014. קודם לכן, ביני שימש כמנהל הקשרים העסקיים של נובל אנרג’י בישראל, מאז 2010. במסגרת זו, ביני היה אחראי על קשרי ממשל, תקשורת וחברה. תחומי האחריות של ביני כללו גם יוזמות מסחריות. ב-2014 ביני מונה למנהל השותפויות העסקיות של נובל בישראל.
לפני שהצטרף לנובל אנרג’י, שימש זומר כסגן מנהל לענייני מדיניות וממשל באיפא”ק (AIPAC), וושינגטון די.סי, כדירקטור לקשרי ממשל פדרליים ב-Accenture וכיועץ משפטי לדון ניקולס, סנטור אמריקאי מאוקלהומה. זומר הוא בוגר תואר ראשון באוניברסיטת טקסס במדעי המדינה ובית הספר למשפטים של אוניברסיטת וושינגטון וסנט לואיס.
ביני ואשתו, הית’ר עלו לישראל בשנת 2010 ומתגוררים במודיעין עם ארבעת בנותיהם.
פיטר לוין
פיטר לוין הוא פרופסור קליני בבית ספר ג’ינדל לניהול, באוניברסיטת טקסס, דאלאס, ארה”ב. הוא קיבל את הדוקטורט שלו בכלכלה מאוניברסיטת שיקגו, בה הוא למד תחת מילטון פרידמן וגארי בקר. ההרצאות והכתיבה שלו כוללות מדיניות מוניטרית ופעילות עסקית, רגולציה של עסקים, וההתפתחות ההסטורית של הכלכלה. למרות שהוא בוגר של שיקגו, פיטר שמר על ענין בפלג האוסטרי והיכולת שלו להבין את העולם הכלכלי המציאותי והמדיניות הכלכלית המשפיעה על החיינו. ד”ר לוין נולד וגדל בדרום אפריקה תחת מדיניות אפרטהייד וגזענות – אותה מדיניות הייתה לימים הנושא של עבודת הדוקטורט שלו.
The Closing of the Economist’s Mind
Why do we Repeat the mistakes of history?
לורנס ה. וויט
לורנס ה. וויט הוא פרופסור לכלכלה באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון ופרופסור ע”ש פ. א. האייק לפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה במרכז מרקטוס.
ספריו האחרונים הם:
The Clash of Economic Ideas (Cambridge University Press, 2012) ו- (as co-editor) Renewing the Search for a Monetary Constitution (Cato Institute, 2015).
לורנס ידוע במיוחד בשל עבודותיו בתחום הבנקאות החופשית, וויט הוא גם כן המחבר של הספרים:
The Theory of Monetary Institutions (1999), Free Banking in Britain (2nd ed., 1995), ו- Competition and Currency (1989).
מחקריו בתחום התיאוריה המוניטרית וההיסטוריה של הבנקאות הופיעו ב-American Economic Review, Journal of Monetary Economics, ועוד ז’ורנלים כלכליים מובילים. לורנס פרסם כתבות אף בוולסטריט ז’ורנל, ומעל במות תקשורתיות נוספות.
The Evolution of Money, Banking, and Central Banking
Business Cycles and the Great Recession
רוברט א. לאוסון
רוברט לאוסון מחזיק בכסא היובל לחירות כלכלית ע”ש ג’רום מ. פולינוידר ומשמש כמנכ”ל מרכז אוניל לשווקים גלובליים וחירות בבית ספר קוקס לעסקים בSMU בדאלאס, טקסס. לפני SMU, הוא לימד באוניברסיטת אובורן, אוניברסיטת קפיטל, ואוניברסיטת מדינת שאוני. ד”ר לאוסון הוא שותף בחיבור הפרסומים של מדד החירות הכלכלית העולמי, המצוטט בהרחבה, המציג מדד חירות כלכלי למעל 150 מדינות בעולם. לאוסון פרסם מספר רב של פרסומים מקצועיים בכתבי עת, ביניהם:Public Choice, Journal of Economic Behavior and Organization, Cato Journal, Kyklos, Journal of Labor Research, Journal of Institutional and Theoretical Economics, European Journal of Political Economy.
לאוסון הוא הנשיא לשעבר של האגודה לחינוך פרטי, שותף בכיר במכון פרייזר, וחבר באגודת מונט פרלין.
הוא קיבל את התואר הראשון בכלכלה מאוניברסיטת אוהיו ואת התואר השני והדוקטורט מאוניברסיטת פלורידה. בזמנו החופשי, הוא נהנה מריצת מרתונים ואולטרה-מרתונים, טיפוס הרים, בייסבול ובישול.
Economic Freedom and the Wealth and Health of Nations
The Hayek-Friedman Economic/Political Freedom Hypothesis: How Does Israel Rate?
דיאנה פורכטגוט-רוט
דיאנה פורכטגוט-רוט, הכלכלנית הראשית לשעבר במחלקת העבודה של ארה”ב, היא המנכ”לית של Economics21, ועמיתה בכירה במכון מנהטן למחקר מדיניות. היא כותבת עבור Marketwatch.com, ו-Tax Notes. מ-2003 ועד 2005, גברת פורכטגוט-רוט הייתה הכלכלנית הראשית במחלקת העבודה של ארצות הברית. בין 2001 ועד 2002, היא הייתה ראש מטה היועצים הכלכליים של הנשיא ג’ורג’ וו. בוש. גברת פורכטגוט-רוט שימשה כסגנית המנכ”ל של המחלקה לתכנון מדיניות פנים ומנכ”לית שותפה של המשרד לתכנון מדיניות בבית הלבן, תחת הנשיא גו’רג’ וו. בוש בין 1991 ועד 1993, והיא גם הייתה כלכלנית בצוות היועצים הכלכליים של הנשיא רייגן, בין השנים 1986 עד 1987.
פורכטגוט-רוט היא העורכת של חמישה ספרים:
Disinherited: How Washington Is Betraying America’s Young (Encounter Books, 2015), coauthored with Jared Meyer, Regulating to Disaster: How Green Jobs Policies Are Damaging America’s Economy (Encounter Books 2012), Women’s Figures: An Illustrated Guide to the Economic Progress of Women In America (AEI Press, 2012), and Overcoming Barriers to Entrepreneurship in the United States (Lexington Books, 2008).
פורכטגוט-רוט היא בעלת תארים בכלכלה מאוניברסיטת סוורת’סמור ואוניברסיטת אוקספורד.
Economic Inequality: Does it matter? What to do? – part 1
part 2
The Minimum Wage: A Solution or a Problem?
אלברט דב פרידברג
אלברט דוב פרידברג נולד בליון, צרפת בשנת 1946 וגדל באורגוואי, דרום אמריקה. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת ג’ון הופקינס, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות בבנקאות בינלאומית מאוניברסיטת קולומביה ודוקטורט בלימודי המזרח הקרוב והמזרח התיכון מאוניברסיטת טורונטו.
אלברט דוב פרידברג הוא בעל המניות העיקרי של קבוצת פרידברג מרכנתיל בע”מ, חברת השקעות המבוססת בטורונטו.
בין השנים 1971 עד 2004 הוא כתב ופרסם ניתוח חודשי של מגמות כלכליות עולמיות, אסטרטגיות השקעה ומדיניות תחת השם “הערות פרידברג על הסחורות והמט”ח”. הוא מונה כנציג מחוז אונטריו כאחד מחמשת החברים בוועדת הייעוץ למסחר בחוזים עתידיים של אונטריו ב-1979, ושימש כיו”ר הבורסה למסחר בחוזים עתידיים בטורונטו במשך 3 תקופות.
הוא פורסם בכמה כתבי עת אקדמיים, בעיקר בנושאי התנ”ך, תיאולוגיה יהודית של ימי הביניים והעת העתיקה ונושאים רבניים, ובנוסף כתב מאמרים רבים בנושאים עסקיים.
What’s gone wrong with banking?
פאנל: הדרך של ישראל לשגשוג כלכלי חברתי
מיכאל שראל
מיכאל שראל הוא שותף בכיר בפורום קהלת. הוא שירת עד למרץ 2014 ככלכלן הראשי ומנהל הרווחים הממשלתיים, מחקר ויחסים בינלאומיים במשרד האוצר בישראל. הוא סיים את לימודי הדוקטורט בכלכלה בהרווארד, שם הוא גם היה עמית הוראה. שראל עבד בבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית ובנק ישראל. במשרד האוצר הוא היה ראש חטיבת המחקר, ובביטוח הראל ראש חטיבת הכלכלה והמחקר.
אבי וייס
פרופ’ וייס הוא בעל דוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת שיקגו. הוא מכהן כחבר סגל באוניברסיטת בר-אילן מאז שנת 1988 ושימש כראש המחלקה לכלכלה בשנים 2005-2008. תחום ההתמחות שלו הוא כלכלה יישומית, ומחקריו עוסקים בארגון תעשייתי, הגבלים עסקיים, שוק העבודה, משפט וכלכלה, וכלכלה התנהגותית וניסויית. וייס עורך את “הרבעון לכלכלה” – כתב העת של האגודה הישראלית לכלכלה – והוא עורך שותף של כתב העת Economic Inquiry.
במסגרת פעילותו הציבורית שימש פרופ’ וייס ככלכלן הראשי והמשנה לממונה על ההגבלים העסקיים בין השנים 2003-2005, היה חבר בוועדת ההיצף בשנים 1999-2003 ובוועדת המשנה ליוקר המחיה ותחרות של ועדת טרכטנברג ושימש כחבר מייעץ בוועדת בכר לרפורמה בשוק ההון. היום הוא חבר בצוות התחרות של הפורום לאסטרטגיית-על לישראל. פרופ’ וייס הוא עמית מחקר ב-IZA (מוסד לחקר שוק העבודה) בגרמניה משנת 2000.
לאורך הקריירה האקדמית שלו פרסם וייס מעל 40 מאמרים בכתבי עת וספרים מקצועיים.
יוג'ין קנדל
פרופ’ יוג’ין קנדל מכהן כראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה וכיועץ הכלכלי של ראש הממשלה החל מיולי 2009. פרופ’ קנדל הוא בעל תואר ראשון ושני בכלכלה מהאוניברסיטה העברית, בעל תואר מוסמך (MBA) ובעל דוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת שיקגו.
פרופ’ קנדל הוא פרופסור מן המניין בבית הספר למנהל עסקים ובמחלקה לכלכלה של האוניברסיטה העברית, וכיהן בעבר כראש המחלקה לכלכלה. קודם לכן כיהן בשורה של מוסדות מובילים בעולם, בהם אוניברסיטת שיקגו, אוניברסיטת רוצ’סטר ואוניברסיטת וושינגטון. כמו כן חבר פרופ’ קנדל במרכז לחקר הרציונליות של אוניברסיטה העברית, ומשמש כעמית מחקר במרכז למדיניות ולמחקר כלכלי בלונדון וכעמית במכון האירופי לממשל תאגידי.
פרופ’ קנדל ייסד את המרכז לשווקים ומוסדות פיננסיים והקים את התכנית לתואר שני במימון וכלכלה פיננסית, שניהם של האוניברסיטה העברית. בין השנים 2007-2009 ערך את כתב העת הבינלאומי “Journal of Financial Markets “. על תחומי התמחותו של פרופ’ קנדל נמנים מבנה שווקים, מימון חברות, ארגון שווקים פיננסיים ותיווך פיננסי. מחקריו התפרסמו בכתבי העת המובילים בעולם למימון, כלכלה וראיית חשבון. פרופ’ קנדל אף היה מעורב באופן פעיל, כחוקר וכיועץ, במחלוקת סביב שיטת המסחר בנאסד”ק בין 1994-1997 ובעיצוב כללי המסחר החדשים שגובשו בעקבותיה.
פרופ’ קנדל פעיל זה שנים בעיצוב המדיניות הכלכלית בארץ, והיה חבר בוועדות ציבוריות מרכזיות כגון ועדת חמדני וועדת אריאב. כמו כן כיהן כחבר בית הדין להגבלים עסקיים של ישראל וכיו”ר וועדות השקעות של קרות פנסיה וקופות גמל בישראל. עוד שימש פרופ’ קנדל כיועץ לגופים ממשלתיים, מוסדות פיננסיים וארגונים כלכליים ברחבי העולם, כשבמסגרת זו עסק בעיצוב מערכות רגולטוריות, הערכת רווחיות של תאגידים, פיתוח מדיניות תמחור אופטימאלית ועוד, כמו גם בייעוץ אסטרטגי ופיננסי. בתוך כך שימש כיועץ הראשי לנושא עיצוב מערכת הדירוג של קרנות נאמנות וקופות גמל בהולנד ובישראל (S&P /מעלות).
Israel’s Path to Economic and Social Prosperity