FRIEDBERG ECONOMICS INSTITUTE

כלכלה, צמיחה ושגשוג | בעקבות הסכמי אברהם | אבו דאבי
אירוע עבר

3.9.2023-7.9.2023, ראשון - חמישי

מיקום: ADGM Academy/Rosewood Hotel, אבו דאבי, איחוד האמירויות

התכנית בסבסוד מלא

מהי חירות כלכלית? מדוע היא חשובה, וכיצד היא תורמת לצמיחה ולשגשוג? בואו להפגש וללמוד ממיטב הכלכלנים וקובעי המדיניות המובילים מרחבי העולם. סטודנטים מצטיינים ישראלים, אמירתיים, בחרייניים ומרוקנים מכל תחומי הלימוד, שנמצאים בשנה השנייה ללימודי תואר ראשון ומעלה (כולל סטודנטים לתואר ראשון, תואר שני ודוקטורט), ושואפים למנהיגות, מוזמנים להגיש מועמדות. התוכנית תכלול הרצאות רשמיות, מפגשי דיון לא רשמיים עם סגל המרצים וטיולים מחוץ לאתר.

כלל התכנים בסמינר יהיו בשפה האנגלית, אנגלית ברמה גבוהה היא חובה.

תוכנית ספטמבר 2023 תתקיים במלון Rosewood ובמרכז ADGM Academy באבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות. עלות טיסה ועלויות פנסיון מלאים יכוסו על ידי מכון פרידברג לכלכלה. יינתן מענה לבקשות בנושא אוכל, כגון כשרות וצמחונות. סטודנטים ישראלים מוזמנים להגיש מועמדות בטופס למטה.

הגשת המועמדות עבור סטודנטים ישראליים הסתיימה.

לפרטים ושאלות אנא פנו למייל: info@fei.org.il

יום ראשון, 3 בספטמבר

15:00הרשמה וצ׳ק אין
16:00סדנת היכרות
18:45ארוחת ערב וקבלת פנים
חירות כלכלית והדרך לצמיחה, שגשוג ושלום
כבוד השגריר עומר גובאש, יועץ לשר החוץ האמירתי ושגריר האמירויות לותיקן
ד״ר סבח אל בינאלי, יו״ר ומנהל OurCrowd Arabia



יום שני, 4 בספטמבר

7:00ארוחת בוקר
8:30לארי וויט, אוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון
מלחמת הרעיונות: שווקים חופשיים והביקורת עליהם
10:00הפסקה
10:30דאגלאס אירווין, דארטמאות׳ קולג׳
יתרונות הסחר החופשי: תיאוריה ונתונים
12:30ארוחת צהריים
14:00רזין סאלי, המרכז הארופאי לכלכלה פוליטית, האוניברסיטה הלאומית של סינגפור
סין פחות ליברלית והמשמעות שלה לעולם
15:30הפסקה
15:45קבוצות דיון
18:45ארוחת ערב
20:00יצירת תרבות וחברה של חדשנות
ד״ר יפעת טורבינר, אוניברסיטת בן גוריון ושגרירות ישראל באיחוד האמירויות
שולחן עגול עם נשות עסקים אמירתיות מובילות



יום שלישי, 5 בספטמבר

7:00ארוחת בוקר
8:30טיילר גודספיד, מכון הובר באוניברסטת סטנפורד
סיפורן של שתי כלכלות: ההתאוששות ממשבר 2008 לעומת 2020
10:00הפסקה
10:30-12:00דאגלאס אירווין, דארטמאות׳ קולג׳
עתיד הגלובליזציה: שינוי חד מהעבר
12:30הפסקה
13:30סיור, פרטים בקרוב
18:30קבלת פנים
ארוחת גאלה
פרטים בקרוב



יום רביעי, 6 בספטמבר

7:00ארוחת בוקר
8:30טיילר גודספיד, מכון הובר באוניברסטת סטנפורד
טעויות במדיניות מוניטרית ופיסקלית, ואיך לחזור למסלול: מסקנות מהנסיון האמריקני
10:00הפסקה
10:30-12:00לארי וויט, אוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון
כסף טוב יותר: זהב, פיאט או ביטקוין?
12:30ארוחת צהריים
14:00רזין סאלי, המרכז הארופאי לכלכלה פוליטית, האוניברסיטה הלאומית של סינגפור
הודו והגלובליזציה: ליברליזם ומרקנטליזם יד ביד
15:30-15:45הפסקה
15:45-17:15פרטים בקרוב
18:45ארוחת ערב
20:00תכנית ערב - פרטים בקרוב



יום חמישי, 7 בספטמבר

7:00ארוחת בוקר
8:30סיכום והערכה
10:30צ׳ק אאוט ויציאה



טיילר גודספיד

pic3

טיילר בק גודספיד הוא חוקר במרכז לחלופות מוניטריות ופיננסיות של מכון קאטו ועמית קליינהיינץ במכון הובר באוניברסיטת סטנפורד. משנת 2020 עד 2021 כיהן כיו”ר בפועל וסגן יו”ר מועצת היועצים הכלכליים, לאחר שמונה על ידי הנשיא כחבר מועצה בשנת 2019. במסגרת תפקידו הוא ייעץ בנוגע לתגובה הכלכלית של הבית הלבן למגפת הקורונה, וכן על חבילות התאוששות הכלכליות שלאחר מכן. הוא התפטר מהמועצה ב-7 בינואר 2021, לאחר ששימש בעבר ככלכלן ראשי למדיניות מקרו-כלכלית וכלכלן בכיר למיסוי, מימון ציבורי ומקרו-כלכלה, ומילא תפקיד מרכזי בעיצוב חוק הפחתת המס והעבודה משנת 2017.

לפני שהצטרף למועצה, ד”ר גודספיד היה בפקולטה לכלכלה באוניברסיטת אוקספורד והיה מרצה לכלכלה בקינגס קולג’ בלונדון. הוא פרסם מאמרים רבים על רגולציה פיננסית, בנקאות וכלכלה מוניטרית, תוך שימת לב מיוחדת לתפקיד של גישה לאשראי בהפחתת ההשפעות של זעזועים מצטברים שליליים בהקשרים היסטוריים, במיוחד זעזועים סביבתיים אקסוגניים. מחקריו הופיעו בשלוש מונוגרפיות באורך מלא מעיתונות אקדמית, וכן במאמרים רבים בכתבי עת אקדמיים. לגודספיד תואר דוקטור בהיסטוריה מאוניברסיטת הרווארד ודוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת קיימברידג’. הוא גם קיבל תואר ראשון בכלכלה והיסטוריה מהרווארד, תואר שני בהיסטוריה מהרווארד ותואר MPhil בהיסטוריה כלכלית מקיימברידג’. הוא חבר כיום באיגוד הכלכלי האמריקאי והאגודה להיסטוריה כלכלית, ובעבר היה חבר באגודה להיסטוריה כלכלית ובחברה הכלכלית המלכותית.

דאגלאס אירווין

pic3

דאגלס ארווין הוא פרופסור לכלכלה במכללת דארטמות’. הוא המחבר של Clashing over Commerce: A History of U.S. Trade Policy (University of Chicago Press, 2017), אשר האקונומיסט ו Foreign Affairs בחרו כאחד מהספרים הטובים ביותר שלהם של השנה. הוא הנשיא הנבחר של האגודה להיסטוריה כלכלית (2022-23).

הוא המחבר של Free Trade Under Fire (Princeton University Press, מהדורה חמישית 2020), Trade Policy Disaster: Lessons from the 1930s (MIT Press, 2012), Peddling Protectionism: Smoot-Hawley and the Great Depression (Princeton University Press, 2011 ), The Genesis of the GATT (Cambridge University Press, 2008, נכתב בשיתוף עם Petros Mavroidis ואלן סייקס), Against the Tide:  An Intellectual History of Free Trade (Princeton University Press, 1996), ומאמרים רבים על מדיניות סחר ו היסטוריה כלכלית בספרים ובכתבי עת מקצועיים.

הוא עמית מחקר של הלשכה הלאומית למחקר כלכלי ועמית בכיר במכון פיטרסון לכלכלה בינלאומית. הוא עבד בנושאי מדיניות סחר בזמן שהיה בצוות מועצת היועצים הכלכליים של הנשיא רונלד רייגן ולאחר מכן עבד בחטיבת הפיננסים הבינלאומית במועצת הנגידים של מערכת הפדרל ריזרב בוושינגטון די סי. לפני שהצטרף לדארטמות’, ארווין לימד בבית הספר למינהל עסקים של שיקגו.

רזין סאלי

pic3

ד”ר רזין סאלי ממקד את מחקרו והוראתו במדיניות הסחר העולמית ובאסיה בכלכלה העולמית. בין 2012 ל-2022 הוא לימד באוניברסיטה הלאומית של סינגפור, והוא גם מכהן במועצה העולמית לסדר היום לתחרותיות של הפורום הכלכלי העולמי.

בעשורים האחרון הוא לימד בפקולטה של בית הספר לכלכלה של לונדון LSE , שם קיבל את הדוקטורט שלו. הוא גם מילא תפקידי הוראה, מחקר וייעוץ באוניברסיטאות ובצוותי חשיבה בארה”ב, אירופה , אפריקה ואסיה.

רזין היה בפקולטה של בית הספר לכלכלה של לונדון במשך שמונה עשרה שנים, ומשנת 2012 הוא גם היה פרופסור חבר בבית הספר למדיניות ציבורית של לי קואן יו באוניברסיטה הלאומית של סינגפור. בשנת 2006 Razeen היה שותף להקמת המרכז האירופי לכלכלה מדינית בינלאומית, שגדל והפך למכון החשיבה המוביל באירופה למדיניות סחר. הוא נשאר מנהל משותף במרכז. רזין כתב על ההיסטוריה של רעיונות כלכליים, במיוחד על התיאוריה של מדיניות מסחרית.

הוא מחבר הספר “מדיניות סחר, המאה החדשה: ה-WTO, FTAs and Asia Rising” (2008). הוא גם מייעץ לממשלות, ארגונים בינלאומיים ועסקי  באירופה ובאסיה, ומשמש כפרשן באופן קבוע בנושאים כלכליים בינלאומיים בתקשורת, כולל מגזין פורבס והוול סטריט ג’ורנל. ספר הזיכרונות של רזין מסרי לנקה פורסם בשנת 2019 בשם Return to Sri Lanka: Travels in a Paradoxical Land.

לארי וויט

pic3

לורנס ה. ווייט הוא פרופסור לכלכלה באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון מאז 2009. הוא גם עמית בכיר במרכז לחלופות מוניטריות ופיננסיות של מכון קאטו. מומחה לבנקאות ומדיניות מוניטרית, הוא המחבר של The Clash of Economic Ideas (Cambridge University Press, 2012), Theory of Monetary Institutions (Basil Blackwell, 1999), Free Banking in Britain (מהדורה שנייה, המכון לכלכלה Affairs, 1995), ו-Competition and Currency (New York University Press, 1989).

הוא עורך שותף של Renewing the Search for a Monetary Constitution (מכון קאטו, 2015) ועורך The History of Gold and Silver (3 כרכים, Pickering and Chatto, 2000), Free Banking (3 כרכים, Edward Elgar, 1993) , ו The Crisis in American Banking (NYU Press, 1993). מאמרים שלו על תיאוריה מוניטרית והיסטוריה בנקאית הופיעו ב-American Economic Review; כתב עת לכסף, אשראי ובנקאות; וכתבי עת מקצועיים מובילים אחרים.

ווייט קיבל את פרס המלומד המכובד לשנת 2008 של האגודה לחינוך ארגוני פרטי. הוא היה עמית מחקר אורח במכון האמריקאי למחקר כלכלי, מרצה אורח בבנק הלאומי של שוויץ וחוקר אורח בבנק הפדרלי של אטלנטה. הוא עורך משותף של כתב העת המקוון Econ Journal Watch ומנחה פודקאסטים דו-חודשיים עבור EJW Audio. הוא חבר בקבוצת העבודה של השווקים הפיננסיים של מרכז Mercatus באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון. הוא כותב בקביעות עבור הפרסום של המרכז לחלופות מוניטריות ופיננסיות Alt-M.

לוויט יש תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד ותואר דוקטור בכלכלה מאוניברסיטת קליפורניה, לוס אנג’לס.

כבוד השגריר עומר גובאש

pic3

כבוד השגריר עומר סייף גובאש מונה לשגריר איחוד האמירויות הערביות בכס הקדוש ב-24 במאי 2022 ולעוזר שר לענייני תרבות במשרד החוץ ושיתוף הפעולה הבינלאומי של איחוד האמירויות באוקטובר 2019. במשרד החוץ גובאש מפקח על היחסים של איחוד האמירויות עם מדינות מרכז אמריקה ומדינות האיים הקריביים.

הוא מונה לשגריר איחוד האמירויות בצרפת ב-24 בנובמבר 2017 ולשגריר בפדרציה הרוסית ב-2008. גובאש החל את הקריירה שלו בשליחות איחוד האמירויות לאומות המאוחדות והקים את הגלריה הבינלאומית הראשונה לאמנות עכשווית בדובאי. הוא נאמן של הפרס הבינלאומי לספרות ערבית, ונותן חסות לפרס Saif Ghobash Banipal לתרגום ספרותית לערבית לזכרו של אביו, שר החוץ הראשון של איחוד האמירויות הערביות לענייני חוץ.

גובאש הוא נאמן באקדמיה הדיפלומטית של אנואר גרגאש באבו דאבי וכן מחבר הספר מכתבים למוסלמי צעיר. הוא שימש כסגן הנציב עבור ביתן איחוד האמירויות בתערוכת דובאי 2020.

ד״ר סבח אל-בינאלי

pic3

ד”ר סבח אל-בינאלי הוא שותף ויו”ר מנהל של OurCrowd ארצות ערב. הוא מנהל בעל נסיון עשיר, משקיע אקטיבי ויזם בעל רקורד של מימון, הקמה ובנייה של חברות במזרח התיכון. כיום ד”ר אל-בינאלי הוא שותף ויו”ר מנהל של OurCrowd Arabia, יו”ר יוניברסל סטראטג’י וסגן יו”ר הדירקטורים של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת זאייד.

ד”ר אל-בינאלי שימש כיו”ר ועדת ההשקעות של The National Investor, מנהל ההשקעות של SHUAA Capital, יו”ר הדירקטוריון של Credit Suisse בערב הסעודית, סגן היו”ר של חברת הפיננסים במפרץ, יו”ר Zawya, מנכ”ל מייסד של Saffar Capital, וראש המחלקה להשקעות ופיננסים ב Union National Bank.

לד”ר אל-בינאלי דיפלומה מהמכון לדירקטורים בבריטניה. הדוקטורט שלו הוא מאוניברסיטת קולומביה והתואר השני מאוניברסיטת פרינסטון.

ד״ר יפעת טורבינר

pic3

ד”ר יפעת טורבינר פועלת במגזר האקדמי, ההייטק והממשלתי, עם למעלה מ-25 שנות ניסיון ביזמות וחדשנות. היא גם מובילה יוזמות חדשנות וקשרי אוניברסיטאות עבור שגרירות ישראל באיחוד האמירויות.

לאחר קריירה מצליחה באינטל, ד”ר טורבינר הצטרפה ל-IBM כמנהלת מערכת אקולוגית של חדשנות ובהמשך מילאה תפקידי מנהיגות במגזר הממשלתי. תפקידים אלו כללו כהונה כיועצת הכלכלית של שר הכלכלה של מדינת ישראל, מנהלת שיתוף פעולה בינלאומי למו”פ תעשייתי בלשכת המדען הראשי (כיום רשות החדשנות), וראשת הנציגות הכלכלית של המדינה. של ישראל בדרום מערב ארה”ב.

בנוסף לתפקידיה המקצועיים, ד”ר טורבינר משמשת גם כחוקרת ומרצה במספר מוסדות אקדמיים. הדוקטורט שלה התמקד בתהליך הפיתוח של מערכות אקולוגיות של חדשנות ובערך של מפגשים לא פורמליים.

המחקר האקדמי של ד״ר טורבינר עוסק בתיאור הערך של מפגשים משתתפים, כגון האקתונים, כפי שתועד בעבודתה שכותרתה “האקתונים ואי-ועידות כפלטפורמות לשיפור יכולות חדשנות”. היא גם פרסמה מחקר שכותרתו “מערכות אקולוגיות של חדשנות: תרגול לעומת תפיסות נפוצות”, שמטרתו להעריך את התאימות של פרקטיקות ישראליות למושגים המוצגים בספרות.

בנייה והקמת אתר אינטרנט