מיקום: מלון נווה אילן
התכנית מסובסדת במלואה
סמינר 2020 - בסימן משבר הקורונה
מהי חירות כלכלית?
מדוע היא חשובה וכיצד היא יוצרת צמיחה ושגשוג?
בואו ללמוד, להעמיק ולשוחח עם כמה מהכלכלנים וקובעי המדיניות המובילים בישראל ובעולם.
במהלך ארבעת ימי הסמינר הסטודנטים ילונו במלון נווה אילן, ליד ירושלים. התכנית מסובסדת במלואה.
הגשת המועמדות פתוחה לסטודנטים השואפים למצויינות ומנהיגות, מכל תחומי הלימוד, אשר השלימו לפחות שנת לימודים אחת (כולל סטודנטים במהלך תואר ראשון, שני ודוקטורט). הסמינר הוא אקסלוסיבי ומיועד למספר מצומצם של סטודנטים נבחרים. התכנית תכלול הרצאות, דיונים בלתי פורמליים עם הצוות, וסיור.
נדרשת אנגלית ברמה גבוהה, חלק מההרצאות יועברו באנגלית.
כל הגשות המועמדות ייבחנו, ולאחר תהליך מיון קצר, 30 סטודנטים ייבחרו להשתתף בסמינר.
הסמינר יתקיים בהתאם להנחיות משרד הבריאות. בשל מגבלות הקורונה, ייתכן כי חלק מההרצאות יועברו בשידור חי ואינטרארקטיבי באמצעות הזום.--
סבב הגשת המועמדות הסתיים בשבוע שעבר באופן מוצלח, ולמרות חששות הקורונה. תשובות בנוגע למעבר לשלב הבא נשלחו למועמדים - במידה ולא קיבלתם מייל עד סוף 30.7, אנא בדקו בספאם, ולאחר מכן פנו אלינו על מנת לבדוק את התקלה.
נכון לעכשיו אנחנו שמחים לומר שהסמינר צפוי להתקיים כמעט כרגיל, בהתאם לכל הנחיות משרד הבריאות הנוגעות לבתי המלון.
במידה ונתקלתם בתקלות במהלך תהליך הגשת המועמדות, שלחו מייל ל info@fei.org.il
בהצלחה!
יום ראשון, 6 בספטמבר
יום שני, 7 בספטמבר
יום שלישי, 8 בספטמבר
יום רביעי, 9 בספטמבר
יום חמישי, 10 בספטמבר
יהונתן גבעתי
יהונתן גבעתי הוא פרופסור למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, בה הוא מלמד דיני מיסים וניתוח כלכלי של המשפט. במחקריו יהונתן משתמש בכלים כלכליים, תיאורטיים ואמפיריים, כדי לענות על שאלות משפטיות בתחומים של דיני מסים, אכיפת החוק, ומשפט מנהלי. מחקריו של יהונתן התפרסמו בכתבי עת מובילים כגון Journal of Legal Studies, Journal of Law & Economics, University of Chicago Law Review, Tax Law Review ו- American Economic Journal: Economics Policy.
יהונתן שימש כמרצה אורח בביה”ס למשפטים של אוניברסיטת קולומביה ובביה”ס למשפטים של אוניברסיטת שיקגו.יהונתן הוא בעל תואר שני ודוקטורט במשפטים מאוניברסיטת הרווארד, ותואר שני ודוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד. כמו כן, הוא בעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה, ותואר שני בכלכלה מהאוניברסיטה העברית. יהונתן התמחה בלשכתה של שופטת בית המשפט העליון אסתר חיות, ולפני שהצטרף לפקולטה שימש כעמית מחקר במשפט וככלכלה בביה”ס למשפטים של אוניברסיטת ניו יורק.
קייסי מאליגן
מאליגן היה הכלכלן הראשי של מועצת הכלכלנים של הבית הלבן תחת טראמפ, והוא עתיד לפרסם בספטמבר 2020 ספר על התקופה הזו שנקרא “סיפורי הצלחות וכשלונות שלא פורסמו על נשיא פופוליסט”.
מוליגן נקרא על ידי הוול סטריט ז’ורנל: “הכלכלן שחשף את אובמה-קייר”. הוא פרופסור לכלכלה באוניברסיטת שיקגו החל משנת 1993, בה גם קיבל את הדוקטורט. הוא לימד באוניברסיטאות רבות ביניהן הרווארד וקלמסון, והיה עמית במכון הובר של אוניברסיטת סטאנפורד. הוא זכה בשורת פרסים על מחקריו, וכתיבתו הופיעה בעיתונים המובילים בארצות הברית, ביניהם הוול סטריט ז’ורנל וניו יורק טיימס.
המחקר הכלכלי שלו עוסק במיסוי הון ועבודה, פער ההכנסה המגדרי, כלכלת בריאות, רגולציה, ביטוח לאומי, בחירות, וכלכלת זקנה. מוליגן כתב בהרחבה על אי ההתאמות בין ההגיון בריא למחקר הכלכלי.
בנוסף, הוא כתב את הספרים “תורת המחירים של אוניברסיטת שיקגו”, “תופעות לוואי וסיבוכים”, “מיתון החלוקה מחדש” ו”סדר עדיפויות הורי ואי שוויון”.
רות ריצ'רדסון
רות היא שרת האוצר לשעבר של ניו זילנד (1990-1993), שהובילה את המדינה לכלכלת שוק חופשי מודרנית. כיום היא אשת עסקים העומדת בראש מספר דירקטוריונים.
במהלך תפקודה כשרת האוצר היא ביצעה שורת רפורמות שוק חופשי מקיפות, ביניהן אחריות תקציבית, הפרטות, וקיצוצים במערכת הסובסידיות הממשלתית. הרפורמות סייעו למצב את ניו זילנד כאחת הכלכלות המתקדמות בעולם. הרפורמה התקציבית שהיא ביצעה הועתקה ברחבי העולם.
כיום היא בעלת חברת ייעוץ המייעצת למגוון חברות, ארגונים וממשלות ברחבי העולם.
ראס רוברטס
ראס רוברטס הוא עמית מחקר במכון הובר של אוניברסיטת סטאנפורד. הוא פועל להנגשת הכלכלה לקהל הרחב. רוברט מגיש את הפודקאסט השבועי EconTalk, שיחות בנות שעה עם כלכלנים, סופרים ואנשי עסקים מובילים. הפודקאסט נשמע על ידי עשרות אלפי אנשים מדי שבוע.
בין אורחיו ניתן למנות את מילטון פרידמן, קריסטופר היצ’נס, ג’וזף שטיגליץ ועוד. ראס כתב ספרים רבים מתוך אותה מטרה של הנגשת הכלכלה לקהל הרחב.
ראס לימד באוניברסיטת ג’ורג’ מייסון, אוניברסיטת וושינגטון, אוניברסיטת רוצ’סטר, אוניברסיטת סטאנפורד, ואניברסיטת קליפורניה. הדוקטורט שלו בכלכלה הוא מאוניברסיטת שיקגו.
אסנת ספורטה
אסנת היא סמנכ”ל עיריית חדרה וראש מנהל חברה וקהילה, הממונה על תכלול תחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה בעיר. במסגרת פעילותה הציבורית אסנת מכהנת כחברת מועצת עיריית כפר-סבא, כמשנה לראש העיר, מחזיקת תיק החינוך ויו”ר הדירקטוריון של חברת ספיר. כמו כן מרצה למנהל ומדיניות חינוך במרכז ללימודים אקדמיים. אסנת החלה את דרכה כמורה. בהמשך, במקביל לעבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת תל-אביב, הובילה את מחקר בתי-הספר הניסויים בישראל ושימשה כיועצת למנהלי בתי-ספר חדשניים. ב-2009 הקימה בית-ספר יסודי ברעננה וניהלה אותו במשך 5 שנים. בין 2014 ל-2017 ניהלה את האגף לחינוך על-יסודי בעיריית חולון. אסנת פעילה במיזמים שונים להתחדשות מערכת החינוך הציבורי בישראל.
אסנת היא בעלת דוקטורט במדיניות חינוך ותואר שני בהצטיינות במינהל ומנהיגות בחינוך באוניברסיטת תל-אביב. היא בעלת תואר ראשון ותעודת הוראה בהתמחות מתמטיקה ממכללת בית ברל. כמו כן, אסנת היא בוגרת קורס להכשרת דירקטורים במכון מגיד, מיסודה של האוניברסיטה העברית.
מיכאל שראל
ד”ר מיכאל שראל הוא ראש פורום קהלת לכלכלה. כיהן עד אפריל 2014 ככלכלן הראשי והממונה על הכנסות המדינה, מחקר וקשרים בינלאומיים.
קיבל תואר דוקטור מאוניברסיטת הרווארד. שראל עבד עבור הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית, מחלקת המחקר בבנק ישראל, עמד בראש אגף המחקר במשרד האוצר ובראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל.
מיכאל מפרסם ניירות עמדה ומחקרים על כל הנושאים הקשורים לכלכלת ישראל, ביניהם שורה ארוכה של המלצות בנוגע לטיפול במשבר הקורונה.
דוד תדמור
עו”ד ד”ר דוד תדמור הוא מומחה בדיני תחרות, מו”פ, רגולציה ממשלתית ודיני בנקאות. דוד מייצג לקוחות רב לאומיים מובילים, רבים מהמוסדות הפיננסיים הגדולים בישראל וכן חברות ציבוריות.
בשנת 2005 דוד הקים את תדמור ושות’ עם שלושה שותפים, לימים הפך לתדמור לוי ושות’ – משרד עורכי דין ישראלי מוביל עם 130 עורכי דין ומתמחים. המשרד מתמחה במו”פ וטכנולוגיה, התדיינות משפטית, תחרות/ הגבלים עסקיים, מימון פרויקטים, תשתיות ואנרגיה, מערכות בנקאות ותשלומים, רגולציה ממשלתית ומשפט מנהלי, תחבורה, בריאות, מקרקעין, דיני עבודה, הסדרת ניירות ערך ודיני איכות הסביבה.
דוד, שהיה מוכר בעיקר כמומחה בראש ובראשונה בדיני תחרות ורגולציה, שימש כמנכ”ל רשות התחרות. תחת כהונתו שילשה רשות התחרות את גודלה, וכן הונחו חלק גדול מהיסודות למדיניות התחרות והאכיפה של ישראל.
כעורך דין מוביל בתחום הרגולציה הממשלתית, דוד מייצג באופן קבוע לקוחות גדולים בפני גופים ממשלתיים וועדות חקיקה והיה מעורב ברבות מהרפורמות העיקריות בישראל.
לדוד ניסיון של למעלה מעשרים שנה במיזוגים ורכישות – חברות ציבוריות, הון פרטי, הפרטה, טכנולוגיה חוצה גבולות ועסקאות אחרות. כמומחה בדיני בנקאות, דוד אף מייצג באופן קבוע את המוסדות הבנקאיים הגדולים בישראל.
דוד עבד במשך חמש שנים כעורך דין תאגידי במשרד עורכי הדין ניו-יורק, וואכטל ליפטון רוזן וכץ ,(WLRK) שימש כשותף בכיר במשרד מיזוגים ורכישות מוביל בתל אביב, ושימש כמרצה מן החוץ במוסדות האקדמיים הבולטים בישראל. את התואר הראשון הוא סיים באוניברסיטה העברית בירושלים ואת התואר השני והדוקטורט שלו בבית הספר למשפטים של ניו יורק. דוד הוא חבר בלשכות עורכי הדין בישראל ובניו יורק. דוד הוא גם צלם בעל הישגים, שאת עבודתו ניתן לראות כאן.
אורי יוגב
אורי יוגב הוא יו”ר קרן אלומה העוסקת בהשקעות בתשתיות, ובנוסף יו”ר ומייסד פיוצ’ר מוביליטי העוסקת בקידום התחבורה בישראל. אורי הוא בעל ניסיון עשיר כמנכ”ל ויו”ר של חברות עסקיות רבות (לרבות, רכבת ישראל ומנכ”ל בזק בינלאומי). במישור הציבורי כיהן כמנהל רשות החברות הממשלתיות (2013-2017), כיו”ר הוועדה המייעצת למועצה הלאומית לכלכלה והיועץ הכלכלי לראש הממשלה (2009-2010) וכראש אגף התקציבים במשרד האוצר (2002-2004).
עמד בראש הוועדה לרפורמה במשק החשמל, הוביל את הרפורמה בנמלי הים, בדואר ישראל, במקורות וברכבת ישראל.
שקד מענה
שקד מענה היא כלכלנית בפורום קהלת לכלכלה. עורכת מחקרים בנושאים שונים, ביניהם ענף התיירות בישראל. בעלת תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים וסטודנטית לתואר שני במנהל עסקים, שניהם באוניברסיטה העברית. בעברה עבדה ברשות שוק ההון, הפיקוח והחיסכון ועסקה בפיקוח על תחום הייעוץ הפנסיוני ובאסדרתו. שקד היא בוגרת סמינר 2017 של מכון פרידברג לכלכלה ומכון ירושלים לחקר שווקים.
ליאת נטוביץ'-קושיצקי
ליאת היא עורכת משנה בכתב העת “השילוח”. לשעבר כתבת כלכלית וכתבת מוסף ‘צדק’ במקור ראשון.
חברת ועד מנהל ומייסדת “האינטרס שלנו – הלובי שלך בכנסת”. ליאת היא עו”ד ובוגרת תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית.
היא בוגרת סמינר אביב 2016 של מכון פרידברג לכלכלה ומכון ירושלים לחקר שווקים.
אריאל ויטמן
עורך מדור הדעות של עיתון גלובס. לומד לתואר שני במדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן, בעל תואר ראשון במדעי המדינה ותקשורת מאוניברסיטת אריאל. לפני עבודתו ב”גלובס” שימש כתב כלכלי ב”ישראל היום”, ולאחר מכן כדובר של חברת הכנסת שרן השכל. בוגר סמינר אביב 2015 של מכון פרידברג לכלכלה ומכון ירושלים לחקר שווקים.